zaterdag 16 juli 2016

13 juli Yellowstone (Canyon Village)


Omdat we om 6u geen meter ver zagen door de dichte mist buiten, besloten we pas na een ontbijt van muffins en cornflakes rond 8.30u te vertrekken naar Hayden Valley. Een plek waar de kans om wild te spotten altijd iets grotere is dan op vele andere plaatsen in het park. We wisten toen nog niet dat het vandaag echt wel onze 'wildlife' dag zou worden. Op de heuvel bij Hayden Valley spotten we in de verte een grizzly met haar 2 jongen (cubs). De moeder grizzly was met het blote oog waarneembare omdat ze heen en weer liep, maar toen we door een professionele verrekijker konden kijken van een van de spotters, zagen we de grote kop van de grizzly en de 2 jongen die bij haar op de schoot zaten alsof ze op 2 meter van ons verwijderd waren. Het was een prachtig en uniek moment.
Langs de weg even verder liep er plots langs onze auto een bruine beer. Deze grote jongen verdween even verder terug het bos in. Enkele elken lieten zich spotten op een open plek in het bos. Voorbij Fishing Bridge, startten we onze geplande trail in Pelican Valley, beter gekend als grizzlyland. Maar na 50min alleen door het open veld en vervolgens in het bos te hebben gewandeld, kwamen we bij een naaldbos en besloten we om rechtsomkeer te maken. We hadden al een ganse weg gezongen om duidelijk te maken dat we in aantocht waren, maar het beeld dat we op elk moment een grizzly zouden kunnen tegenkomen, gaf ons geen gerust gevoel. Ondanks de bearspray. We besloten vanaf Indian Pond, de trail Storm Point te doen en deze bracht ons langs Yellowstone Lake en door het bos veilig terug naar onze auto. We namen de weg naar Tower Roosevelt richting noorden en reden naar Lamar Valley tot bij Pebble Creek.  We zagen er honderden bizons de valley doortrekken. In Yellowstone leven er nu ongeveer 4000 bizons nadat ze enkele jaren geleden met uitsterven waren bedreigd.
We zagen ook nog 3 coyottes op verschillende plaatsen. We besloten 's avonds nog terug te rijden naar Hayden Valley. Er zou volgens de spotters een wolf in het bos zitten met 2 pups. Toen 2 elken geschrokken het bos uitliepen en ikzelf met mijn eenvoudige verrekijker aankondigde dat de wolf aan de rechterkant het bos uitliep, waren alle spotters gelukkig met dit boeiend spektakel.
In Yellowstone leven er momenteel een 124 wolven op een oppervlakte van 9000km2. De 12 muildierherten dichtbij Canyon Village, zorgden voor een leuke afsluiter van deze wildlife dag.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten