zaterdag 16 juli 2016

16 juli Idaho Falls - Salt Lake City

Na het ontbijt zijn we rustig vertrokken richting Salt lake City op de Interstate 15 richting zuid voor een tocht van 200 mijl. Omdat het zaterdag is, is het vrij rustig op de weg. Alhoewel we vlug verwittigd worden voor een zwaar ongeval. De auto die we dwars onder een brug zien, lijkt inderdaad klaar voor het schroot. We rijden in valleien en over vlaktes en blijven ons afvragen wat er moet komen van kinderen en jongeren die hier zover van de bewoonde wereld hun jeugd doorbrengen.
Op 20 mijl voor SLC stoppen we in Farmington waar een Apple Store gevestigd is in een gloednieuw winkelcenter. Het is ondertussen 32°C en het is nog geen 12u.
Het probleem met de iPad wordt vrij vlug opgelost (de stekker gaf te weinig power) en ook voor de spaarcenten van Ferre eindigt hier de reis.
SLC blijkt een vrij overzichtelijke en gestructureerde stad waar ook Ilé (de eeuwige twijfelaar) besluit dat de spaarcenten lang genoeg hebben gereisd. In deze stad werd ongeveer 140 jaar geleden de eerste steen gelegd onder leiding van de Mormoonse pioniers. De hoofdattractie is dan ook Temple Square. Het hoofdkwartier van de Mormonen, van waaruit het gouden beeld van de engel Mormoni op de top van de kerk waakt over de stad.
In de stad mag er in het openbaar geen alcohol worden gedronken. De State Liquir Store doet dan ook tot 's avonds laat gouden zaken.
Ferre & Ilé gaan nog wat zwemmen en vervolgens eten we heel lekker in de Red Rock Brewery.
We drinken Amber Ale en Honey Wheat maar blijven mooi achter het waarschuwingsbordje 'no alcohol beyond that point'.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten