woensdag 20 juli 2016

20 juli 29 Palms (Joshua Tree NP) - San Diego

De wekker stond vandaag terug op 6u want met Joshua Tree NP stond een bezoek gepland aan het laatste nationale park van deze roadtrip. Het woestijnpark ligt in Californie en telt in het noorden grote bossen met Joshua Trees (familie van de Yucca) tot ruim 10m hoog. Een 2de fenomeen zijn de enorme granietrotsen die als reusachtige knikkers tegen de berghellingen liggen. Het park is 24u geopend en bij de 'entrance' was om 7u30 nog niemand van het park aanwezig. Op dit moment was het 33gr C. De temperatuur zou vandaag oplopen tot 44gr C. We reden 16 mijl of ongeveer 26 km  door het park en deden de Hidden Valley Trail. Deze trail ligt volledig verscholen tussen de rotsen en was vroeger een uitstekende plek voor veedieven. In de Hidden Valley werd het gestolen vee verzameld en opnieuw gebrandmerkt.
Nadat we het park verlaten hadden, gingen we eerst in het stadje Joshua Tree langs bij de Walmart.Watervoorziening is hier geen overbodige luxe. Vervolgens stopten we in Morongo bij een Outtlet Shoppingcenter om uiteindelijk de tocht van 2u richting San Diego verder te zetten. Het verkeer was enorm. 100% alertheid was vereist. Het record van het aantal rijvakken naast elkaar, liefst 9 stuks, werd verbroken. De verkeerspolitie cirkelde voortdurend per helicopter boven de snelweg. Snelheidsovertredingen werden van daaruit gemeten.
Uiteindelijk bereikten we downtown San Diego met een waarschuwing dat het oliepeil te laag was. Met een bus olie bereikten we het hotel en dat zag er heel gezellig uit. We besloten een frisse duik te nemen en gingen daarna eten aan de overkant van de weg in een Russisch/Georgisch restaurant.
Er waren op voorhand wat twijfels maar zowel het interieur als het eten waren fantastisch en lekker. Katrien is nu al vastbesloten om morgenochtend om 7u enkele baantjes te gaan trekken in het zwembad.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten