vrijdag 22 juli 2016

22 juli San Diego

Katrien zwom deze morgen terug 30 lengtes en iemand van het hotel kwam het wc probleem oplossen. Er werd even gebeld met hotels.com omdat er een probleem kon zijn met een geannuleerde reservering. Dit werd vlug opgelost. Om 8.30u vertrokken we met de wagen richting downtown want we bezochten deze voormiddag de USS Midway. Tot 10 jaar geleden het grootste vliegdekschip ter wereld. In 1991 ging het schip op welverdiende rust. Het vliegdekschip was actief in de WO II, Vietnam en was tevens gezaghebbende van alle coalitieschepen in de eerste Irak oorlog. We kregen de raad van een oud gediende om eerst de 'bridge', vervolgens het pilotengedeelte en vervolgens enkele interessante vliegtuigen zoals de F14 Tomfighter (uit de film Top Gun) te bezoeken. Op de bridge kregen we uitleg van een andere volunteer Navy. Ferre & Ilé mochten plaats nemen in de stoelen van de commandant en adjunct commandant die de grootste verantwoordelijkheid droegen op het schip, nl. Het opstijgen en landen van de gevechtsvliegtuigen. Het bezoek was uiteraard fantastisch. 's Middags verlieten we het schip en begaven ons naar het historische Gaslamp Quarter.
We gingen eerst Mexicaans eten en begaven ons daarna in de drukte op de 5th Avenue. Van 21 tot 24 juli vindt het Comic-con plaats in San Diego en dan komen 10.000 den bezoekers van over de ganse wereld om alle festiviteiten rond figuren uit stripverhalen, films en computergames bij te wonen.
Velen van hen zijn verkleed. Het was een hele gekke bedoening op straat. We rustten even uit aan de Horton Plaza en wandelden naar de auto bij de pier om vervolgens een bezoek te brengen aan het Balboa Park. Hier werd naar aanleiding van de opening van het Panamakanaal de Panama-California exposition gehouden. Het park is een mix van natuur, Spaanse architectuur en vele musea.
Rond 18u vertrokken we richting hotel voor de wederom noodzakelijke verfrissing (was vandaag terug 33°C) en maakten ons klaar om morgen te vertrekken naar Los Angeles.






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten