zondag 10 juli 2016

9 juli Provo - Jackson (Grand Teton NP)

Het is zaterdag en dus duurde het tot 8u alvorens we gingen ontbijten in het hotel. Een typisch hotelontbijt van wafels met ahornsiroop, mini-hamburgertjes, opgewarmde eieren. Niet om naar uit te kijken dus. Het werd een lange reisdag van ongeveer 5 uur rijden van Utah over Idaho naar Wyoming.
Voorbij Provo brachten we eerst een bezoek aan de Rollermills van Lehi. In deze molens werd het eindejaarsbal van de film Footloose opgenomen. De molens staan er nog steeds en zijn nog steeds actief. De meeste scenes werden trouwens in de ganse omgeving gefilmd.
We reden over Salt Lake City naar de aardappelstaat Idaho en stopten bij Bear Lake om de specialiteit van de streek te proeven, nl. frambozensmoothies.
In Montpelier bezochten we de laatste nog rechtstaande bank (van de 5) die ooit werd overvallen door Butch Cassidy & The Sundance Kid. De plankenvloer was nog steeds dezelfde als toen.
Iets verder in dit stadje was er een carshow aan de gang met oldtimers en hotrods. Een echte Amerikaanse festiviteit met een schitterende sfeer en heel vriendelijke mensen. Vandaar gingen we verder via de 89 North en reden we langs prachtige landschappen en verzichten om uiteindelijk de staat met de slogan 'Forever West' te bereiken, Wyoming.
Om 17.30u kwamen we aan bij The Virginian Lodge en besloten Ferre & IlĂ© nog eens in het zwembad te duiken. Omdat het 'slechts' 25°C warm was, voelde het heel wat frisser aan dan de vorige dagen.
We gingen nog St. Louis ribben eten bij Bubba's BBQ & Grill en keken traditiegetrouw naar de tv-show 'American Ninja Warriors'.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten