dinsdag 19 juli 2016

18 juli Bryce NP - Las Vegas (Downtown)

We ruilen vandaag even de natuur in voor het stedelijk geweld. De eerste lus van onze roadtrip wordt afgesloten in downtown Las Vegas. Dit gedeelte is het oorspronkelijke Vegas en hebben we 2 jaar geleden niet bezocht.
We bezoeken de bakker naast het hotel in Bryce alvorens de lange rit van 3.50u aan te vatten. Vandaag winnen we een uur, want we gaan van Mountain Time Zone in Utah naar Pacific Time Zone  in Nevada. De rit verloopt vlot en om 12.45u nieuwe tijd rijden we Las Vegas binnen. Het is 42°C en dat is zomaar even 22°C verschil met deze morgen in Bryce. De warme lucht brandt in het gezicht.
We checken vlug in naast de gokautomaten en krijgen een mooie kamer op het 18de verdieping. Door de hitte zijn we verplicht ons naar het dakzwembad te begeven. We drinken lekkere cocktails bij het zwembad vergezeld van stevige rockmuziek uit de jaren 70.
We brengen een bezoek aan de beroemde Fremontstreet en zien er de meest rare figuren verschijnen.
Las Vegas is de plaats waar niemand nog opkijkt van een man in string met een buik waar zwangere vrouwen van een vijfling jaloers zouden op zijn.
We keren terug naar het hotel en besluiten terug het water en de cocktails op te zoeken. We eten rechtover het hotel bij Pizza Rock en wandelen daarna door Fremontstreet by night. De neonverlichting verzorgt het lichtspektakel terwijl we nog nooit zoveel gekke mensen in één straat hebben gezien. De oordoppen die we op de kamer vonden, zullen vannacht niet overbodig zijn.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten