zaterdag 9 juli 2016

8 juli Springdale (Zion) - Provo

Vakantie is... de wekker die afgaat om 6u! Voor de 3de keer op rij start de dag vroeg. We verlaten vandaag Zion en moeten 346km overbruggen om iets dichter tegen ons 2de hoogtepunt van deze week te komen, nl. Grand Teton NP in Wyoming.
We pakken de meeste bagage al in en om 7u krijgen we onze eerste supergrote kop koffie bij Wildcat Willies. Bij de reservering van het hotel waren 2x ontbijt inbegrepen, vandaar dat we ook terug vandaag stevig kost te verwerken krijgen. Ilé en Katrien kiezen ook nu voor iets gezonds. Ferre en ikzelf kunnen de verleiding helaas niet weerstaan.



Met Katrien terug achter het stuur, verlaten we Springdale en via de I-15 begeven we ons naar Kanarraville, een klein plaatsje waar we opzoek gaan naar de parking dicht bij de toegang tot het niet  meer officiële gedeelte van het Zion NP. De Kanarraville Creek Trail is een niet officiële trail, te bewandelen op eigen risico en wordt bijgevolg in geen enkele reisgids vermeld. We zijn dan ook de enige  niet-Amerikanen tussen de weinige bezoekers. De tocht is echt fantastisch. Tussen de rotsen lopen we in de rivier tot aan de watervallen. We verblijven er iets meer dan 3u en met natte voeten zetten we onze tocht verder tussen de eindeloze weilanden van Utah bij een buitentemperatuur van 37°C naar Provo.
De universiteitsstad telt meer dan 100.000 inwoners en is voor ons vooral een tussenstop. Tot slot begeven we ons nog naar Olive Garden op 100m van het hotel en storten ons daar op te grote porties Italiaanse pasta.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten