donderdag 7 juli 2016

7 juli Springdale (Zion NP)

Deze ochtend liep de wekker af om 6u. Want vandaag stond de uitdaging op het programma waar we allemaal al zo lang hadden naar uitgekeken, één van de moeilijkste en meest gevaarlijke trails van Zion, 'Angels Landing'. Deze 4u lange trail met een hoogteoverbrugging van 454m brengt je via kettingen en afgronden langs beide zijden, naar de top van een berg met een prachtig uitzicht die op zijn beurt op meer dan 1700m boven de zeespiegel ligt. Helaas vielen hier al slachtoffers (de teller staat op 6). De totale afstand van de trail is 8,7km en tijdens de laatste 800m stijg je nog 150m.
Maar voor de beklimming moest er eerst flink worden ontbeten bij Wildcat Willies. Een western restaurant met veel te grote porties Mexicaans ontbijt. De burrito met eieren, kaas, vlees, ajuinen en pepers viel als een blok in de maag. De parkbusjes brachten ons naar The Grotto, de startplaats van de trail, terwijl we onderweg begroet werden door wilde kalkoenen en een familie muildierherten.
Door het vroege uur konden we een groot deel van de beklimming in de schaduw doen. Het laatste stuk was echter in volle zon met een temperatuur van 35°C. Het uitzicht was fenomenaal.



Na de afdaling verlieten we het park, gingen we een lekkere verdiende ijs eten om vervolgens flesjes gekoeld water te halen en de namiddag af te sluiten met een korte trail. De 'Canyon Overlook Trail' is bereikbaar met eigen vervoer (sedert gisteren hebben we er een nieuwe Amerika chauffeur bij!) en duurt ongeveer een uur. Is veel minder lastig en biedt op het eindpunt een prachtig uitzicht op de Zion Canyon. Er leven bighornsheeps op de flanken van de bergen, maar deze lieten zich helaas niet zien. 

De dag werd afgesloten in het zwembad en op het terras bij Mémé's Café met een frisse Budweiser en een bacon & cheddar burger.








































Geen opmerkingen:

Een reactie posten