zondag 10 juli 2016

10 juli Jackson (Grand Teton)

Om 6u worden we gewekt want vandaag bezoeken we het Grand Teton National Park. We willen vroeg vertrekken want we gaan Jenny Lake oversteken per boot om van daaruit een trail te doen naar de Hidden Falls en Inspiration Point om vervolgens via een wandeling van 3,5 mijl terug te komen bij het boat deck aan het meer. Wanneer we om 8u bij Jenny Lake aankomen wordt het steeds meer bewolkt. We hebben meer dan genoeg eten en drinken bij, hebben bear spray gekocht (wordt sterk aangeraden want een aanval kan fataal zijn) maar geen regenkledij. We gaan het ons nog ferm beklagen. Het onweer zal om 11u de Tetons bereiken, althans volgens een wijs, gepensioneerde Amerikaanse man. Wanneer we de watervallen achter ons laten en boven op de heuvel Inspiration Point bereiken, kunnen we enkel foto's nemen met een gitzwarte achtergrond. Het begint vroeger dan 11u te regenen, te bliksemen en serieus te hagelen. We lopen nog een paar tientallen meters naar beneden en proberen te schuilen achter een rots. Het water loopt van de heuvels en de hagelballen vallen met bakken uit de lucht. We zijn drijfnat. We dalen verder af en schuilen onderweg onder enkele sparrenbomen. We besluiten compleet doorweekt bij een temperatuur van ondertussen 10°C de boot terug te nemen. Om 11u hebben we allemaal een warme douche genomen en weten nu al dat we dit avontuur niet vlug zullen vergeten.
Na de middag rijden we naar het visitor center  en besluiten we te rijden naar Moulton Barn, de eerste nederzetting in de Grand Teton. Vervolgens rijden we naar Schwabacher Landing, een afgelegen plek waar er mogelijks wild kan gespot worden. Het regent echter en we besluiten te wachten in de auto tot het droog wordt. We zien een beverdam en  - burcht, enkele gekleurde vogels en een soort rat. Maar we hebben vandaag toch nog geluk wanneer tussen de bomen een moose met 2 jongen tevoorschijn komt. Dit indrukwekkende dier komt steeds dichter bij de oever en we worden stil van zoveel schoonheid. Even later rijden we de Moose Wilson Road af en spotten we nog een wijfjesmoose  met haar jong in het water langs de kant van de rustige grindweg. Iemand wijst ons aan de overkant van de weg, hoog in een boom een Amerikaanse zeearend aan. Met zijn witte kop kijkt hij trots over de velden. Tenslotte zien we langs de kant van de weg nog een mannetjesmoose met zijn prachtig gewei genietend van de vele groene grassen.
Een regenachtige dag bracht ons veel moosegeluk. Een indrukwekkend dier dat in normale omstandigheden niet gemakkelijk te spotten valt.
We doen nog inkopen bij Smiths en eten pizza's alvorens een eerste keer de wasmachine te doen draaien en de blog van 2 dagen aan te vullen in de lobby van het hotel.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten