zaterdag 16 juli 2016

14 juli Yellowstone (Canyon Village) - West Yellowstone


Terug heel vroeg uit de veren en ondanks een frisse 5°C reden we vergezeld van een blauwe hemel richting Tower Roosevelt. Met een beker hot chocolate van het tankstation werden we onderweg plots gedwongen te stoppen voor een forse mannetjes bizon die recht op onze auto afkwam. Hij was gelukkig zo vriendelijk mooi voorbij de wagen te lopen. Wat een prachtige dieren zijn dit toch. We reden over de onverharde 'Blacktail Drive' en zagen er samen met een Amerikaanse familie, een black bear met 2 jongen aan de rand van het bos.
Vooraleer we naar Mammoth Hot Springs reden, begaven we ons naar Gardiner, het stadje dat eigenaar is van de oude noordelijke ingang (en stenen poort) van Yellowstone. Deze ingang is in tegenstelling tot alle andere ingangen, het ganse jaar geopend. Het was ondertussen 27°C en op de terugweg stopten we bij 'Boiling River', waar we gingen zwemmen in de rivier met een warmwaterbron. Bij Mammoth HS aanschouwden we het kleurenspektakel die de zon bracht over het Minerva Terrace. Dit zijn kalkterrassen die bij wijze van spreken groeien terwijl je er naar kijkt. Ondertussen besloten een 10tal elken om het verkeer in de war te brengen door juist op deze plaats de weg over te steken.
We verlieten het prachtige Yellowstone en reden naar het stadje West Yellowstone in Montana waar we incheckten in de Tao's Inn, een leuk en mooi hotelletje met Netflix, wat Ferre en Ile wel konden apprecieren. We gingen pizza eten bij Wild West Pizza & Saloon. 2x 16inch pizza's met de toepasselijke namen Butch Cassidy en The Geronimo in een gezellige en luidruchtige wilde westen sfeer.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten